nieuwe6

Taart bij Mazda tijdens de productiestart van de nieuwe Mazda 6. Maar wat staat daar achter de handenschuddende heren? De nieuwe Sportbreak, en die hadden we nog niet eerder gezien!

Om de productiestart van de nieuwe Mazda 6 in de Hofu Plant no. 2 in het Japanse Yamaguchi te vieren, organiseerde Mazda een feestje voor zo'n 500 genodigden. Dat gaat ook in Japan gepaard met de nodige obligatie speeches en handenschudderij. Allemaal nog even poseren voor de fotogaaf; ja, ga maar voor die rode auto staan met z'n drietjes, niet zo serieus, 't is een feestje, smile!

Maar die rode auto hadden wij nog nooit gezien. Da's namelijk de Mazda 6 Sportbreak – de stationwagon - en tot nu toe hadden we alleen beeldmateriaal van de sedan onder ogen gekregen en kenden we de Sportbreak alleen in camouflagepak. Een aardige primeur dus. Blijkbaar realiseerde Mazda zich dat plotseling ook want de foto is inmiddels van de mediawebsite verdwenen...

De nieuwe Mazda 6 sedan maakt z'n debuut deze maand op de beurs van Moskou, de Sportbreak volgt eind september in Parijs. In het najaar volgt de Nederlandse marktintroductie.