De prijzen zijn bekend van de nieuwe Mazda CX-5 met SKYACTIV TECHNOLOGY dieselmotor, zoals deze met ingang van 1 juli a.s. gaan gelden. De Mazda CX-5 met common rail turbodieselmotor is leverbaar vanaf begin juli in twee vermogensvarianten en met keuze uit twee aandrijvingen en twee transmissies. Prijzen beginnen bij € 30.990,-. Per dezelfde datum zullen ook de prijzen van de benzineversies worden aangepast conform de dan geldende nieuwe BPM-regels in Nederland.

Bij de Mazda CX-5 2.2 SKYACTIV-D kan gekozen worden uit een standaardversie met 150 pk en een High Power versie met 175 pk. Bij de eerste motor heeft de klant de keuze uit voorwielaandrijving met handgeschakelde zesbak of met een zestraps automaat. Als men kiest voor het vierwielaangedreven model dan wordt deze aangedreven door de 175 pk High Power motor in combinatie met een zestraps automaat.

De vanafprijs voor de CX-5 2.2 SKYACTIV-D FWD met 6MT is € 30.990,-. De voor zakelijke rijders populaire TS+ met Lease Pack en dezelfde aandrijving kost € 34.490,-. Vanaf de TS is de auto ook beschikbaar als FWD met 6AT en is dan in alle gevallen € 3.500,- duurder. De vierwielaangedreven CX-5 diesel met 6AT is alleen beschikbaar in de duurste uitvoering, de GT-M en kost dan € 44.900,-.

De prijsstelling is uiterst scherp ten opzichte van de belangrijkste concurrenten volgens de huidige prijslijsten. Voor de FWD met 6MT kunnen de prijsverschillen oplopen tot bijna € 6.000,-. Bovendien is de Mazda CX-5 diesel de enige in zijn segment die als FWD leverbaar is met een automaat. Bij de AWD met 6AT lopen de prijsverschillen met de concurrenten zelfs op tot meer dan € 12.000,-. In alle gevallen is de CX-5 diesel AWD goedkoper dan zijn concurrenten.

Met ingang van 1 juli zullen de prijzen van de succesvolle1 CX-5 benzine worden aangepast conform de nieuwe BPM-regels. Alle voorwielaangedreven versies krijgen een prijsverhoging van € 1.000,-. De AWD gaat € 1.300,- in prijs omhoog, als GT-M € 1.500,-.

1 1401 verkochte exemplaren tussen start verkoop (18 februari jl.) en datum uitgifte persbericht. Cijfers MMNL.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/cx-5/cx-5-prijzen-diesel/