Ribank, onderdeel van Crédit Agricole Group, is komend raceseizoen de nieuwe hoofdsponsor van de Mazda MaX5 Cup, die vanaf nu is omgedoopt tot 'Ribank Mazda MaX5 Cup'. Ribank en Mazda Motor Nederland zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor één jaar met een optie op nog een jaar. Alle auto's in het kampioenschap zullen worden voorzien van uitingen van de nieuwe hoofdsponsor op voorruit en beide portieren. Mazda Motor Nederland heeft tevens het sportmanagementbureau RBSM van Ron Boon aangesteld als nieuwe cupcoördinator en contracten getekend met twee nieuwe subsponsoren, Mazda E-SHOP en Toyo Tires. Nieuw aan de start dit seizoen is een team van drie rijders van Autovisie, dat met een eigen auto aan het kampioenschap gaat deelnemen.

De Ribank Mazda MaX5 Cup maakt een explosieve groei door. Reden er in het seizoen 2008 nog drie auto's rond op de diverse circuits, een jaar daarna waren dat er zeven, in seizoen 2010 streden 16 auto's om de hoogste eer en afgelopen jaar 24. Voor het komende seizoen verwacht de organisatie minsten 30 auto's aan de start.

"We zijn bijzonder verheugd dat een gerenommeerde organisatie als Ribank zijn naam wil verbinden aan de Mazda MaX5 Cup" vertelt Martijn ten Brink, Algemeen Directeur van de importeur van Mazda in Nederland, Mazda Motor Nederland in Waddinxveen. "Daarnaast is het fantastisch om te zien hoe het enthousiasme voor deze uiterst betaalbare raceklasse groeit. Iedereen die het karten moe is en een racelicentie heeft behaald kan de stap naar de MaX5 maken. Voor € 3.000,- tot € 5.000,- kun je het hele seizoen racen, na aanschaf en ombouw van de auto, wat maximaal € 10.000,- kost. Met de financiële steun van Ribank en onze nieuwe subsponsoren zijn we nu bovendien beter in staat om het kampioenschap nog meer allure, status en kwaliteit te geven".

"De keuze voor Mazda was een logische" vult Richard Groenendaal aan, Manager Sales Partners bij Crédit Agricole Consumer Finance Nederland BV. "Ribank heeft van oudsher een sterke positie binnen het automotive kanaal. De MaX5 Cup is een mooie kans om onze samenwerking met Mazda te bezegelen".

Ribank nieuwe naamgevende hoofdsponsor Mazda MaX5 Cup 2012

Na jarenlange grote inspanningen op geheel onbezoldigde basis bij de Mazda MaX5 Cup is er op eigen verzoek tijdens de jaarvergadering van 3 maart jl. op feestelijke wijze afscheid genomen van de familie Hoogwerf en in het bijzonder van cupcoördinator Mick Hoogwerf. In zijn opvolging heeft MMNL voorzien door een contract te sluiten met RBSM in Den Haag. Routinier Ron Boon zal het komende seizoen optreden als cupcoördinator van de Ribank Mazda MaX5 Cup, naast zijn functie als competitiemanager van Circuit Park Zandvoort en cupcoördinator van de Radical Benelux Cup 2012.

Daarnaast heeft MMNL nieuwe contracten gesloten met twee subsponsoren. ELGERSMA BV in Vianen zal met zijn product Mazda E-SHOP het MaX5 Kampioenschap financieel ondersteunen, samen met Toyo Tire Benelux BV, dat al subsponsor was maar zijn financiële ondersteuning dit seizoen significant heeft uitgebreid. De Mazda E-SHOP biedt Mazda dealers het gemak om accessoires en dealersupplies on-line te bestellen, van navigatiesystemen en merchandiseproducten tot aan producten voor op kantoor en in de werkplaats.

Autovisie, op meerdere fronten actief als multimediaal automobielplatform, magazine, dagbladen, websites en tablet, zal dit seizoen met een eigen auto deelnemen aan het kampioenschap. Drie journalisten van de redactie vormen het team, dat in alle races zal participeren en hun belevenissen via verschillende media-kanalen zal ventileren.

De racekalender van de Ribank Mazda MaX5 Cup bestaat dit seizoen uit 9 evenementen met daarin totaal 16 races, verdeeld over drie verschillende circuits. Meest spectaculaire onderdeel daarvan is de jaarlijkse deelname aan een DPP evenement op Circuit Park Zandvoort, dit seizoen de Pinksterraces op 28 mei.

In Engeland is het racen met de Mazda MX-5 al jaren bijzonder populair, evenals in de Verenigde Staten van Amerika, waar Mazda de grootste autosportsponsor is en tevens hoofdsponsor is van het circuit van Laguna Seca. De ideale combinatie van sportief rijden tegen een uiterst betaalbare prijs en een ultiem gevoel van vrijheid past prima binnen het concept van MaX5 Racing.

In het aan populariteit winnende kampioenschap in Nederland wordt er uitsluitend gereden met de Mazda MX-5 1.6 liter van de eerste generatie (NA, 1990-1993) met 116 pk (135 Nm) en handgeschakelde vijfbak. Het minimum gewicht, inclusief rijder, is 960 kg. Een zeer betaalbare klasse waarin voor zowel de beginnende rijder als de ervaren coureur veel plezier te behalen valt.

Ribank nieuwe naamgevende hoofdsponsor Mazda MaX5 Cup 2012

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/ribank-nieuwe-naamgevende-hoofdsponsor/