De Mazda3 is winnaar geworden van de AutoWeek Tevredenheids Trofee 2011 in de belangrijke compacte middenklasse. In het jaarlijkse onderzoek van het grootste automagazine van Nederland naar de tevredenheid van autobezitters kwam de Mazda3 als beste uit de bus in zijn klasse en versloeg daarmee geduchte concurrenten als de Toyota Prius, Toyota Auris, Audi A3 en Volkswagen Golf. In het overall-klassement eindigde de Mazda3 als vierde. Het onderzoek betrof auto's van de twee voorgaande bouwjaren, 2009 en 2010.

De rijeigenschappen van de Mazda3 vormen veruit de belangrijkste reden voor een eigenaar om dit model aan te schaffen. Wegligging, besturing en versnellingsbak worden als bovengemiddeld goed beoordeeld, genoeg voor de winst in deze compacte middenklasse op het hoofdkenmerk 'Rijprestaties'. Ook in de categorie 'Betrouwbaarheid' wint de Mazda3 in zijn klasse. Maar ook de standaarduitrusting en het lage aantal storingen springen eruit.

Mazda-rijders behoren ook in Europa tot de meest tevreden klanten. Dat bleek onlangs in juni dit jaar uit twee recente klanttevredenheidonderzoeken in Duitsland en Groot-Brittannië van het gerenommeerde onderzoeksbureau J.D. Power. In deze twee grootste automarkten van Europa werden zo'n 17.000 autobezitters gevraagd hun auto te beoordelen op rijdynamiek, rij-eigenschappen, gebruikskosten, mechanische betrouwbaarheid en kwaliteit van het interieur.

In Duitsland werd de Mazda3 niet alleen winnaar in zijn eigen klasse, het belangrijke compact segment, maar scoorde de best verkochte Mazda bovendien meer punten dan alle andere 117 modellen in het onderzoek en pakte daarmee de gouden medaille als overall winnaar, vóór de Mercedes A-klasse en de Honda Civic. Vorig jaar was de Mazda3 ook al klassewinnaar in het J.D. Power onderzoek in Duitsland.

Ook op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en hoge kwaliteit van de auto's blijft Mazda winnen. In de belangrijke duurtesten van het Duitse automagazine AutoBild is eind september dit jaar, na de Mazda6 en Mazda5, ook de Mazda3 met vlag en wimpel geslaagd voor de 100.000 km duurtest. best verkochte Mazda had slechts één klein en niet wezenlijk mankement na de twee jaar durende test, een defecte plastic clip aan de hoedenplank in de kofferruimte.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/awards/tevredenheids_trofee_2011/