Mazda heeft op de komende en 42e editie van de Tokyo Motor Show een wereldprimeur in de vorm van een nieuwe concept car onder de naam Takeri. Het model is de voorbode van de nieuwe Mazda in het D-segment en zal in Tokyo te zien zijn, voorzien van alle nieuwe SKYACTIV technologie. Als uitbreiding van dit technologiepakket zal Mazda zijn nieuwe regeneratieve remsysteem presenteren.

Het thema van Mazda voor de Tokyo Motor Show 2011 is: "Milieu technologie en het zoeken naar de grenzen van de emotie van beweging. Zolang er mensen zijn die graag autorijden, zal Mazda de emotie van beweging blijven doorontwikkelen in harmonie met het milieu en de veiligheidsprestaties".

Wereldpremière Mazda Takeri op Tokyo Motor Show 2011

De Mazda Takeri concept car is ontworpen volgens de nieuwe Kodo designtaal, 'de ziel van beweging', die de styling van een sedan naar een nieuw niveau van kracht en uitstraling brengt. Onder dit aansprekende exterieur zit het hele pakket SKYACTIV technologie. Dit pakket is uitgebreid met Mazda's eerste regeneratieve remsysteem, dat kinetische energie (ook wel bewegingsenergie, de energie die een voorwerp heeft doordat het beweegt) tijdens het remmen omzet naar elektriciteit. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in condensatoren en wordt vervolgens gebruikt om de elektrische systemen van de auto aan te sturen, waardoor de motor minder belast wordt en er uiteindelijk brandstof wordt bespaard.

Wereldpremière Mazda Takeri op Tokyo Motor Show 2011

Verder zal er gebruik gemaakt worden van de nieuwe SKYACTIV-D dieselmotor, Mazda's unieke i-stop systeem en nieuwe technieken om de auto lichter en aerodynamischer te maken en het chassis verder te verbeteren. Hierdoor heeft de Mazda Takeri een uitstekend brandstofverbruik, samen met krachtige prestaties en comfortabele rijeigenschappen.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/concept_cars/wereldpremiere_mazda_takeri/