Mazda blijft winnen in de belangrijke duurtesten van het Duitse automagazine AutoBild. Na de Mazda6 en Mazda5 is ook de Mazda3 met vlag en wimpel geslaagd voor de 100.000 km duurtest.

De uitslag is wederom het bewijs van de betrouwbaarheid, duurzaamheid en hoge kwaliteit van de auto's van Mazda. Het enige defect na een tweejarige test was een defecte plastic clip aan de hoedenplank in de kofferruimte. Dat betekende de hoogste score voor de Mazda3.

"Mazda is het eerste merk waar je moet kijken als je op zoek bent naar een probleemloze auto", aldus de conclusie van de testredactie van AutoBild. "Die legendarische Japanse betrouwbaarheid bestaat nog steeds, "alive and kicking‟". De duurtestresultaten van de Mazda3 zijn gepubliceerd in de Duitstalige versie van het magazine AutoBild, die vandaag is verschenen. Dit is de derde keer dat Mazda in de top drie van hoogste scores in het duurtestklassement van AutoBild staat, iets wat nog geen ander merk ooit heeft gepresteerd. De Mazda3 komt met deze score tevens op de tweede plaats van de lijst met geteste modellen in de compacte klasse.

De huidige Mazda3 is die van de tweede generatie, geïntroduceerd in 2009. De facelift-versie van dit model, met verbeterde technologie en aangepast uiterlijk, zal over ongeveer een maand zijn opwachting maken in de showroom. Meer over de Mazda3 facelift.

Bent u ook zo tevreden over uw Mazda? Stem dan mee voor de Autoweek Tevredensheid Troffee en maak kans op mooie prijzen.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mazda3/hoogste-score-voor-mazda3-in-autobild-duurtest/