De Total Mazda MaX5 Cup zal ook dit jaar weer deelnemen aan één van de evenementen van het Dutch Power Pack, en wel tijdens de Formido Finaleraces op 15 en 16 oktober op Circuit Park Zandvoort. Bij die gelegenheid verschijnen er meer MX-5'n aan de start dan ooit in Nederland. Zoals het er nu naar uitziet zal het startveld bestaan uit 35 auto's, waaronder minimaal vijf deelnemers uit de Engelse MaX5 competitie. De gastenauto van Team MMNL zal tijdens het raceweekend beurtelings bezet zijn door Jeroen en Michael Bleekemolen.

De Total Mazda MaX5 Cup kent dit raceseizoen totaal 16 races meetellend voor het kampioenschap, waarvan de laatste twee onderdeel gaan uitmaken van de Formido Finaleraces van het DPP op Zandvoort. Dit evenement zal dit jaar een extra groot publiek trekken vanwege de aanwezigheid van het internationale FIA GT-3 Kampioenschap en vanzelfsprekend alle raceklassen van het DPP. Binnen dit spektakel zal de Total Mazda MaX5 Cup tweemaal als gastrace optreden.

MaX5 cup zandvoort

De auto die door importeur Mazda Motor Nederland binnen Team MMNL wordt ingezet als gastenauto zal tijdens de Finaleraces gereden worden door vader en zoon Bleekemolen.

Op zaterdag neemt zoon Jeroen achter het stuur plaats, het 29-jarige racetalent uit Aerdenhout dat als 13-jarige al z'n eerste successen in de kartsport behaalde en sindsdien gereden heeft in diversen kampioenschappen. Op zijn palmares staat in ieder geval tweemaal kampioen Porsche Supercup, kampioen in de American Le Mans Series GTC klasse en de winst tijdens de 24 Uur van Le Mans in de LMP2 klasse. Komend weekend begint hij in Barcelona aan zijn 20e (!) 24-uurs race.

Zijn vader Michael (61) neemt de zondagrace voor z'n rekening. De oud-Formule1 coureur (March en ATS) reed in zijn jonge jaren succesvol mee in de Formule 3, waar hij eenmaal tweede werd in het kampioenschap achter een nog jongere Alain Prost. Na zijn overstap naar de toerwagens reed Michael Bleekemolen legde hij zich de laatste jaren meer en meer toe op het rijden in Porsches, onder andere in de Porsche Supercup en met een Porsche GT3 R in het Duitse GT Masters kampioenschap.

Jeroen en Michael Bleekemolen

Het huidige seizoen heeft de Total Mazda MaX5 Cup onder meer gereden op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder (B), Spa/Francorchamps (B) en Croix-en-Ternois (F), waarmee één van de veelzijdigheden van dit kampioenschap is aangegeven. In Engeland is het racen met de Mazda MX-5 ook bijzonder populair, uit die competitie komen in ieder geval vijf auto's naar Nederland voor de Finaleraces.

De ideale combinatie van sportief rijden tegen een uiterst betaalbare prijs (ca. € 5.000,- per seizoen) en een ultiem gevoel van vrijheid past prima binnen het concept van MaX5 Racing. In het aan populariteit winnende kampioenschap in Nederland wordt er uitsluitend gereden met de Mazda MX-5 1.6 liter van de eerste generatie (NA, 1990-1993) met 116 pk (135 Nm) en handgeschakelde vijfbak. Het minimum gewicht, inclusief rijder, is 960 kg. Een betaalbare klasse waarin voor zowel de beginnende rijder als de ervaren coureur veel plezier te behalen valt.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/grootste-startveld-ooit-in-total-mazda-max5-cup/