De nieuwe uitvoering van Mazda's bestverkopende model heeft een gespierdere uitstraling met een nieuwe neus, nieuw ontwerp van de achterbumper en nieuwe velgen met gedraaide spaken.

Uiteraard zijn de veranderingen niet enkel cosmetisch. De zuinige en sportieve line-up voor de Mazda3 bestaat uit vier benzine- en twee dieselmoteren. Deze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zes- of vijfversnellingsbak of een vijftraps automatische versnellingsbak (benzine). De 115 pk dieselmotor is nu zakelijk te rijden met 20 % bijtelling.

Het is nu nog beter toeven in het interieur van de Mazda3 dankzij nieuwe materialen en kleuren, meer gebruiksvriendelijkheid voor de bestuurder, nieuwe uitrustingen en een stiller interieur.

De nieuwe Mazda3 – meer dynamiek, minder CO2 , 20% bijtelling

De besturing is ook verbeterd en de gefacelifte Mazda3 biedt daardoor een nog meer consistent en lineair rijgevoel. Verstevigingen aan de carrosserie, nieuwe schokdempers bij de wielophanging, een verbeterde elektrisch-hydraulische stuurbekrachtiging (EHPAS) en stijvere wielen dragen hier aan bij. Nieuw op de Mazda3 zijn een schakelindicator en een Mazda navigatiesysteem gebaseerd op technologie van TomTom®, verkrijgbaar op geselecteerde uitvoeringen.

Uiteraard erft de nieuwe Mazda3 alle uitstekende passieve en actieve veiligheidsopties van het vorige model. Op de IAA 2011 in Frankfurt ontving het Rear Vehicle Monitoring (RVM) op de Mazda3 de begeerde "EuroNCAP Advanced‟ award.

De nieuwe Mazda3 – meer dynamiek, minder CO2 , 20% bijtelling

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mazda3/nieuwe_mazda3/