Mazda onthult op de Autosalon van Parijs 2012 de geheel nieuwe Mazda6 Sportbreak, een Wereldpremière. Uitgerust met de zeer efficiënte SKYACTIV technologieën en de opvallende designtaal 'Kodo - Ziel van beweging' vormen de Mazda6 Sedan en Sportbreak de hoogtepunten van Mazda op de Autosalon van Parijs. De nieuwe Mazda6 is met recht het nieuwe vlaggenschip van het merk en zal als één van de eerste landen in Europa al vanaf begin november in Nederland leverbaar zijn. Weliswaar dan pas in slechts één uitvoering: de Sportbreak met 2.0 liter benzinemotor met 145 pk en handgeschakelde zesversnellingsbak in de uitvoering TS+ met Lease Pack en 20% zakelijke bijtelling voor een prijs van € 31.990,-. Alle andere uitvoeringen en prijzen, die beginnen bij € 28.990,-, volgen in januari 2013.

De geheel nieuwe Mazda6 is zo gebouwd dat de bestuurder zich onderdeel voelt van de auto en combineert op efficiënte wijze duurzaam Zoom-Zoom rijplezier met opwindende Kodo-styling in een geavanceerde vorm in het belangrijke CD-segment.

De Mazda6 brengt het soepele, verfijnde rijgedrag van een topmodel samen met de sportieve, lineaire besturing die typisch Mazda is, en is de eerste Mazda6 die beschikt over het volledige gamma SKYACTIV technologieën, en de eerste Mazda met het unieke i-ELOOP regeneratief remsysteem. Dit houdt in dat hij krachtiger en zuiniger is dan ooit tevoren. Ontwerpers en engineers werkten nauw samen om de opvallende vormen een doel te geven. Het resultaat is compromisloos: wat je krijgt is net zo goed als wat je ziet.

Zowel de Sedan als de Sportbreak, die in Parijs voor het eerste naast elkaar gepresenteerd worden, beschikken over lengtes, wielbases en interieurafmetingen die tot de top behoren in hun segment. Dit betekent topcomfort voor zowel bestuurder als passagiers. Echter, dankzij de innovaties van SKYACTIV is de Mazda6 ondanks zijn afmetingen nog lichter dan het huidige model.

Aandrijflijnen zijn geoptimaliseerd om het vermogen en de zuinigheid te verbeteren. Chassis en carrosserie zijn stijver, dankzij meer gebruik van staal met hoge en zeer hoge treksterkte. De stuurinrichting en wielophanging combineren wendbaarheid bij lage snelheden met stabiliteit en responsiviteit bij hogere snelheden tot op een niveau dat ongehoord is voor het CD-segment. Verder is de nieuwe Mazda6 niet alleen stiller en aerodynamischer, maar ook de veiligste in zijn segment.

Met de kenmerkende vleugel, het familiegezicht, en vormen die veel vitaliteit, kracht en lenigheid (kenmerken van Kodo) uitstralen is de nieuwe Mazda6 een auto waarin men wil rijden zodra men hem ziet. De compromisloze prestaties en besturing zullen daarbij niet teleurstellen.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mazda6/mazda6-op-de-autosalon-van-parijs-2012/