Mazda heeft de prijzen van de Mazda5 en Mazda6 in Nederland met ingang van het nieuwe jaar spectaculair verlaagd. Op vrijwel alle uitvoeringen van beide modellen gelden permanente verlagingen. Deze kunnen oplopen tot € 2.659,- op de Mazda6 en tot € 2.430,- op de Mazda5, zolang de voorraad van het betreffende model strekt. Met deze OP=OP actie start Mazda het nieuwe jaar 2012 voortvarend, dat over anderhalve maand een mooi vervolg krijgt met de komst van de nieuwe Mazda CX-5.

Ondanks de prijsverhogingen die bijna alle auto's in Nederland ondergaan als gevolg van de gewijzigde BPM-tarieven voor 2012 is het Mazda gelukt om de prijzen van de, zowel bij particuliere als zakelijke rijders populaire, Mazda5 en Mazda6 verder te verlagen.

Zo zal bijvoorbeeld één van de best verkochte versies van de Mazda6, de 2.0 liter Hatchback GT-M Line niet meer in de prijslijst staan voor € 30.990,- maar in 2012 voor precies € 28.576 verkocht gaan worden. En daarin is dan nog niet eens het stevige klantenvoordeel van € 2.500,- meegerekend, dat iedere koper krijgt op het GT-M Line pakket.

Het GT-M line pakket onderstreept het luxe en sportieve aspect van dit speciale model met details die normaal gesproken op de veel duurdere GT‐M thuishoren. In dit pakket zit onder andere een verfijnd sportinterieur met halflederen sportstoelen, lichtmetalen pedalen, black‐out meters, zilverkleurige decoratiepanelen, pianozwarte details, energieke sportgrille en een Bluetooth‐handsfree systeem inclusief audio‐streaming voor draadloos afspelen van muziekbestanden.

Ook voor de multifunctionele Mazda5 gelden soortgelijke permanente prijsverlagingen, waarbij bijvoorbeeld de zuinige Mazda5 1.6 CiTD TS+ nu verlaagd is van € 30.990,- naar € 28.654,-.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/mazda-knallend-het-nieuwe-jaar-in-met-spectaculaire-prijsverlagingen-op-mazda5-en-mazda6/