Op de IAA in Frankfurt is de compleet nieuwe Mazda CX-5 officieel onthuld. De CX-5 is de eerste van een nieuwe generatie Mazda's die beschikt over de baanbrekende SKYACTIV-TECHNOLOGY.

Dankzij deze technologie slaagt Mazda erin om kracht en rijplezier te combineren met uitstekende milieu- en veiligheidsprestaties. In de benzine-uitvoering van de CX-5 vertaalt zich dit in een unieke combinatie van 165 pk, energielabel A, 20% bijtelling èn een trekgewicht van 1.800 kg!

De SKYACTIV-D 2.2 liter dieselmotor (150 pk) met voorwielaandrijving en handmatige versnellingsbak heeft een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km en een trekgewicht van 2.000 kg.

SKYACTIV-Drive

Bij zowel de benzine- als de dieseluitvoeringen van de CX-5 kan er gekozen worden tussen twee nieuwe versnellingsbakken. De zestraps SKYACTIV-Drive automatische versnellingsbak levert lineaire acceleratie en een direct schakelgevoel, vergelijkbaar met een versnellingsbak met dubbele koppeling. De handgeschakelde SKYACTIV-MT zesversnellingsbak levert het lichte en frisse schakelgevoel bekend van de MX-5. Beide dragen bij aan het lage brandstofverbruik en rijgevoel van hoge kwaliteit van de CX-5.

Mazda CX-5 onthuld op de IAA van Frankfurt

Comfort en veiligheid

De CX-5 beschikt over een interieur van topkwaliteit met superieure functionaliteit, een ruime kofferbak en op de tweede zitrij de meeste beenruimte in zijn segment. Bovendien is hij erg stil, wat zorgt voor een comfortabele rit. Dankzij Rear Vehicle Monitoring (RVM) en nieuwe veiligheidsopties zoals Smart City Brake Support (SCBS) en Lane Departure Warning is de CX-5 zeer veilig.

Mazda CX-5 onthuld op de IAA van Frankfurt

Ziel van Beweging

Het design van de compacte SUV cross-over is gebaseerd op het nieuwe designthema, genaamd 'Kodo - Ziel van Beweging'. De uiterlijke designkenmerken bestaan uit een brutale styling die de robuustheid en functionaliteit van een SUV uitdragen, maar ook Mazda's kenmerkende gevoel van vitaliteit en lenigheid. In het interieur heeft Mazda een op de bestuurder gerichte indeling gecreëerd met een solide styling.

Mazda CX-5 onthuld op de IAA van Frankfurt

De Mazda CX-5 is te bestellen vanaf november, en leverbaar vanaf begin 2012.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/cx-5/mazda-cx-5-onthuld-op-de-iaa-van-frankfurt/