Wereldprimeur op IAA Frankfurt 2009

Mazda onthult op de komende IAA, de internationale autoshow in Frankfurt, een bijzonder showmodel van de MX-5. Het betreft een ultra lichtgewicht versie van 's werelds meest populaire roadster, waarin de pure essentie van het model en het merk is verwerkt.

De 63e IAA vindt plaats van 15 tot en met 27 september 2009 in Frankfurt.

Na 20 jaar wereldwijde successen is de Mazda MX-5 nog steeds de best verkochte roadster aller tijden. In Frankfurt presenteert Mazda de nieuwste loot aan de stam van de populaire en betaalbare tweezitter in de vorm van een compleet nieuw showmodel, de Mazda MX-5 Superlight versie, ontworpen in de designstudio van Mazda in Oberursel, vlakbij Frankfurt.

Het pure showmodel tilt de inmiddels bekende en alom geprezen gewichtstrategie van Mazda naar een nog hoger niveau, met verbeterde rijdynamiek, wegligging, brandstofverbruik en CO2-emissies. Dit wordt gecombineerd met een uitgesproken design van het exterieur, zonder voorruit en met een sportief onderstel voor de pure roadster rijbeleving.
De nieuwe Mazda MX-5 Superlight versie wordt onthuld op 15 september om 12.45 uur tijdens de persconferentie op de Mazda-stand A7 in Hal 3.1 van de IAA.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/concept_cars/mazda-mx-5-superlight/