14 Cosmo Sport's van Japan naar Duitsland, 5 exemplaren uit Europa

Al meer dan 40 jaar is de rotatiemotor het symbool van de innovatieve techniek en expertise van Mazda. De geschiedenis van de rotatiemotor bij Mazda begon in 1967 met de introductie van de nu legendarische Mazda Cosmo 110 Sport. Een exclusieve groep van eigenaren van deze Cosmo Sport en fans van deze rotatie-icoon van over de hele wereld treffen elkaar van 10 tot 15 augustus 2009 tijdens een internationale Cosmo Sport Rally in Gersthofen, vlakbij Augsburg in Duitsland.

Totaal 14 exemplaren van de Cosmo Sport hebben de lange reis van Japan naar Duitsland op een transportboot van Mazda gemaakt en vormen één van de belangrijkste hoogtepunten van het evenement. Eind vorige week arriveerden de unieke auto's in de haven van Antwerpen, waarna ze voor hun laatste etappe op transport werden gesteld naar Zuid-Duitsland. Daar worden ze opgewacht door niet alleen eigenaren van Cosmo Sport's van over de hele wereld maar ook door een vijftal bezitters uit Europa, ieder met hun eigen exemplaar.

Het evenement is uniek in Europa en is georganiseerd door een Duitse Mazda-dealer, Auto Frey. Het transport van de Japanse Cosmo Sport's werd verzorgd door Mazda Motor Duitsland en Mazda Logistics Europe. De in Beieren gesitueerde dealer vertegenwoordigt al meer dan 30 jaar het merk Mazda en bezit één van de meest unieke en exclusieve collecties Mazda's ter wereld. Veel van zijn auto's hebben een motor met de revolutionaire techniek van Felix Wankel onder de kap. De collectie omvat zo'n 160 auto's, waarvan ongeveer 45 met een rotatiemotor en is gehuisvest in een aantal gebouwen vlakbij Gersthofen. Geen wonder dat één van de hoogtepunten van de internationale Cosmo Sport Rally een bezoek is aan deze collectie, waar de deelnemers 12 augustus in konvooi naar toe zullen rijden.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/mazda-cosmo-sport-rally/