Mazda lanceert augmented reality applicatie op Layar

Mazda Motor Nederland is een samenwerking aangegaan met Layar om de nieuwe Layar browser te introduceren. Dankzij deze nieuwe applicatie, die bedoeld is voor smart phones, kunnen consumenten op eenvoudige wijze de locatie van de dichtstbijzijnde Mazda-dealer vinden.

De software onderscheidt de smart phone van de computer vanwege het mobiele karakter van de telefoon en de mogelijkheid om ter plekke te reageren op de verkregen informatie.
Voor de introductie van Layar in Nederland heeft Mazda Motor Nederland in samenwerking met JWT International een advertentie ontwikkeld waarmee de consument direct de dichtstbijzijnde Mazda-dealer kan vinden.

Nieuwe smartphones maken gebruik van zogenaamde 'barcode scantechnologie'. Hiermee kan via de telefoon de barcode in de advertentie gescand worden, waarna direct alle Mazda-dealers in de naaste omgeving zichtbaar zijn op het scherm. Via de ingebouwde navigatie wordt de gebruiker vervolgens naar de betreffende Mazda-dealer geleid.
De Layar applicatie is de eerste 'reality browser' ter wereld. De browser stelt de gebruiker in staat om de wereld om hem heen door een digitale informatielaag te bekijken en ter plekke direct actie te ondernemen. Mazda participeert in deze noviteit om als merk directer met haar klanten te kunnen communiceren en de betrokkenheid met hen te vergroten.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/layar-augmented-reality/