Uit een onder zoek van de Europese Federatie voor Transport & Milieu blijkt dat Mazda één van de meest vooruitstrevende merken is op het gebied van het terugdringen van de CO2-uitstoot van haar modellen.

Het Japanse merk heeft het afgelopen jaar de op één na grootste vooruitgang geboekt door de CO2 uitstoot met gemiddeld 8,2 % te verminderen ten opzichte van 2007. Het gemiddelde van de meest belangrijke automerken bedroeg 3,3 %, waarmee volgens directeur Jos Dings van de Federatie is aangetoond dat de nieuwe EU maatregelen effect sorteren. "Indien de gemiddelde reductie in CO2 uitsluitend gerelateerd was aan de financiële crisis, brandstofprijzen of veranderd consumentengedrag dan hadden we verwacht dat meer merken een hogere score zouden hebben gehaald", aldus Dings. "Maar op dit moment kijken autofabrikanten nog hoeveel ze moeten reduceren volgens de regels en laten het dan daarbij".

Vorig jaar bepaalde de EU dat autofabrikanten de CO2-uitstoot van hun nieuwe producten tussen 2012 en 2015 moeten terugdringen van 150 naar 130 gram per kilometer.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/environment/grote-vooruitgang-uitstoot/