Total Nederland is komend raceseizoen de nieuwe hoofdsponsor van de Mazda MaX5 Cup, die vanaf nu is omgedoopt tot 'Total Mazda MaX5 Cup'. Total Nederland en Mazda Motor Nederland zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor één jaar met een optie op nog een jaar. Alle auto's in het kampioenschap zullen worden voorzien van uitingen van de nieuwe hoofdsponsor op voorruit, zijkant en achterzijde. Total ondersteunt het kampioenschap tevens met haar producten in de vorm van brandstof en smeermiddelen, waaronder Dexelia motorolie.

De Total Mazda MaX5 Cup maakt een explosieve groei door. Reden er in het seizoen 2008 nog drie auto's rond op de diverse circuits, vorig jaar waren dat er zeven en dit raceseizoen zal het kampioenschap in ieder geval uit minstens 16 auto's bestaan.
"We zijn bijzonder verheugd dat een groot internationaal concern als Total zijn naam wil verbinden aan de Mazda MaX5 Cup" vertelt Martijn ten Brink, Algemeen Directeur van de importeur van Mazda in Nederland, Mazda Motor Nederland in Waddinxveen. "Daarnaast is het fantastisch om te zien hoe het enthousiasme voor deze uiterst betaalbare raceklasse groeit. Iedereen die het karten moe is en een racelicentie heeft behaald kan de stap naar de MaX5 maken. Voor € 15.000,- kun je het hele seizoen racen, inclusief de aanschaf en ombouw van de auto ! Met de financiële steun van Total zijn we nu bovendien in staat om het kampioenschap meer allure, status en kwaliteit te geven".


"De keuze voor Mazda was een logische" vult Gerrit van Doorn aan, Business Development Manager Automotive Lubricants van Total Nederland in Voorburg. "Met Dexelia motorolie zijn we al jaren naar volle tevredenheid leverancier bij veel Mazda dealers. Het Dexelia merk willen wij nog meer onder de aandacht van de Mazda rijders brengen. Daarnaast zijn we een vertrouwd gezicht als sponsor in de nationale en internationale auto- en motorsport".

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/total-hoofdsponsor-max5-cup-2010/