Mazda presenteert op de komende en 80e Autosalon van Genève de compleet nieuwe Mazda5, een wereldpremière voor deze populaire midi-MPV voor Europese gezinnen met een actieve levensstijl.


“Ons belangrijkste doel met de nieuwe Mazda5 was de ontwikkeling van een nieuwe C-MAV die de uitstekende milieueigenschappen die vandaag de dag worden geëist combineert met een nieuw en aansprekend design” vertelt Hideki Matsuoka, Programmamanager van de Mazda5.
De nieuwe Mazda5 borduurt voort op de hoge mate van functionaliteit van zijn voorganger, met nog steeds de twee schuifdeuren en de zevenzits Karakuri flexibiliteit van het interieur, maar verpakt dat in een binnen het segment uniek en nog meer aansprekend design van het exterieur. Het ontwerp, dat elementen bevat van de Nagare designfilosofie, is bijzonder functioneel en levert dankzij zijn specifieke lage luchtweerstand en optimale lift en luchtstroomeigenschappen een belangrijke bijdrage aan een efficiënter brandstofverbruik.


De volledig nieuwe Mazda5 is voorzien van de nieuwe 2.0 liter DISI* benzinemotor met i-stop, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak met voor dit model aangepaste overbrengingsverhoudingen. De nieuwe direct ingespoten benzinemotor biedt lineaire en vlakke vermogenskarakteristieken en is daarom een plezier om in te rijden. Het is tevens een van de meest zuinige en schone C-MAV’s op de markt met zo’n 15 % reductie in CO2 uitstoot, vergeleken met de 2.0 liter benzinemotor die hij vervangt. Naast de 2.0 liter zal er in de nieuwe Mazda5 ook een 1.8 liter benzinemotor met handgeschakelde zesbak beschikbaar komen en uiteraard dieselmotoren.


De nieuwe Mazda5 komt in de herfst van dit jaar op de markt. Het is één van de drie Wereldpremières op de Mazda-stand in Hal 5 in Genève, die worden onthuld tijdens de persconferentie op 2 maart a.s.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mazda5/volledig-nieuwe-mazda5/