Mazda viert op de komende Autosalon van Genève de 20e verjaardag van de succesvolle Mazda MX-5 met de Wereldpremière van een gelimiteerde serie, de 20th Anniversary Edition. Van deze speciale versie worden slechts 2000 exemplaren gemaakt, die uitsluitend in Europa leverbaar zullen zijn en voorzien zijn van onder meer een exclusief roestvrijstalen plaatje met daarop het unieke, Europese serienummer van de auto (1 tot 2000).

De 20th Anniversary Edition is gebaseerd op de 1.8 liter Roadster, maar onderscheidt zich daarvan met onder meer een speciaal styling pakket voor het exterieur: een chromen grille, chromen accenten in de koplampen en op de deurgrepen, chromen frames om de mistlampen, speciale 17 inch velgen en 20th Anniversary logo's. Het model is leverbaar in drie kleuren, True Red, Crystal White Pearl en, speciaal voor deze editie, een nieuwe Aurora Blue, allen met overeenkomende decoratieve kleurelementen in het interieur. Een verstevigingsbalk tussen de voorste veerpoten zorgt bovendien voor meer torsiestijfheid en daarmee een grotere dosis sportief rijplezier.


De special editie van de MX-5 staat in Genève naast de Wereldpremière van de nieuwe Mazda5. Deze familievriendelijke midi-MPV biedt onder meer:

  • een nieuw en zeer opvallend design voor een groot onderscheidend vermogen binnen het C-MAV segment;
  • een nieuwe 2.0 liter DISI* benzinemotor met i-stop met zo'n 15 % reductie in CO2 emissie, vergeleken met de 2.0 liter die hij vervangt;
  • doorontwikkeld Karakuri interieur voor zeven personen en twee, voor het segment unieke, schuifdeuren.

Mazda presenteert in Genève ook weer een voorbeeld van haar continue inspanningen op het gebied van milieu met de Europese première van het SKY Concept, de nieuwe generatie motoren en versnellingsbakken. Dit project omvat onder meer de nieuwe SKY-G benzine- en SKY-D dieselmotoren en de SKY-Drive automatische transmissie, zoals deze begin 2011 op de markt zullen verschijnen. Deze nieuwe technieken leveren een belangrijke bijdrage aan Mazda's doelstelling om tussen 2008 en 2015 een reductie in het brandstofverbruik te realiseren van 30 %. Dat wordt onder meer bereikt met:

  • de SKY-G benzinemotor, die 15 % minder brandstof verbruikt dan de vorige 2.0 liter motor en die toch net zo efficiënt is als de huidige 2.2 liter CiTD;
  • de SKY-D dieselmotor, die 20 % minder brandstof verbruikt vergeleken met de huidige 2.2 liter CiTD;
  • de nieuwe automatische versnellingsbak, die voor een brandstofbesparing van nog eens 5 % zorgt en daarmee een uitstekende combinatie vormt met de Sky motoren, waarbij het schakelen te vergelijken is met transmissies met dubbele koppeling.

De Facelift van de Mazda6 vormt de derde Wereldprimeur van Mazda in Genève. De grondige update van dit succesnummer borduurt voort op de sterkste eigenschappen van de huidige Mazda6 en valt op door onder meer:

  • het nieuwe front conform de nieuwste Mazda-modellenlijn met nieuwe koplampen en achterlichten, wat het model al meteen bij de eerste aanblik een veel sportievere en luxere uitstraling geeft;
  • totaal zes motoren, waaronder drie varianten van de 2.2 liter CiTD turbodiesel en een nieuwe 2.0 liter DISI benzinemotor, allemaal zuiniger en met lagere emissies; een nieuwe vijftraps automatische versnellingsbak, speciaal ontwikkeld voor de nieuwe DISI benzinemotor, voor optimale acceleratie en een laag brandstofverbruik.

Alle Wereldprimeurs worden onthuld op de Autosalon van Genève op de persconferentie van Mazda, die op 2 maart a.s. plaatsvindt op de Mazda-stand in Hal 5.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mx-5/mazda-mx-5-20th-anniversary/