Waddinxveen, 2 juni 2010. Eerder dit jaar introduceerde Mazda in Nederland een speciale sportieve versie van de Mazda3 onder de naam GT-M Line. Nu is het de beurt aan de Mazda2 om een model in dezelfde uitvoering te lanceren, de Mazda2 GT-M Line, voorzien van elementen van de duurste uitvoering, de GT-M.


De GT-M Line is gebaseerd op de TS uitvoering met 1.3 liter benzinemotor met 86 pk, maar dan in sportievere vorm. De speciale GT-M bumper, -koplampen, -sportgrille, -zijskirts en
-dakspoiler laten geen misverstand bestaan over zijn sportieve karakter. Het GT-M-interieur en de lederen afwerking van het stuur en de pookknop maken ook meteen duidelijk dat de GT-M Line staat voor een stevige dosis dynamiek.

Behalve sportief is de Mazda2 GT-M Line ook zeer compleet uitgerust en biedt hij een hoog veiligheidsniveau (waaronder standaard stabiliteitscontrole en tractiecontrole). De Mazda2 GT-M Line is beperkt leverbaar en wel in vier kleuren: Crystal White Pearl, Copper Red (exclusieve kleur voor de GT-M Line), Brilliant Black en Aluminium Metallic.

Compleet uitgerust en onderscheidend dankzij het GT-M sport interieur en exterieur pakket biedt de Mazda2 GT-M Line toch € 2.900 prijsvoordeel t.o.v. de reguliere Mazda2 TS met 86pk. De prijs van het nieuwe model, met energielabel B, is € 14.990,-.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mazda2/sportieve-mazda2-gt-m-line-voordeel-2900-/