De Mazda3 heeft de eerste plaats behaald in de belangrijke Europese compact klasse bij het tevredenheidsonderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau JD Power. In de grootste automobielmarkt van Europa, Duitsland, behaalde de Mazda3 op het gebied van algehele tevredenheid een score van 85,6 %, vóór de Mercedes A-Klasse met 84,8 % en de Hyundai i30 met 84,0 %.

De tevredenheid van Duitse autobezitters werd gemeten in vier categorieën: Kwaliteit & Betrouwbaarheid, Uitstraling, Service en Operationele Kosten. Alle categorieën wogen in het onderzoek even zwaar en vormen tezamen de J.D. Power Customer Satisfaction Index (CSI).

In de eindrangschikking op basis van algehele merktevredenheid behaalde Mazda een score van 83,1 %. Dat betekende een vierde plaats op de lijst van totaal 25 merken en opnieuw een prestatie boven het gemiddelde van 81,3 % van alle merken in het onderzoek.

De J.D. Power CSI was dit jaar gebaseerd op een onderzoek onder 16.500 Duitse autobezitters, die werden gevraagd naar de tevredenheid over hun auto van gemiddeld twee jaar oud. De resultaten en details van alle onderdelen van het tevredenheidsonderzoek over 25 merken en 102 modellen zullen op 25 juni a.s. worden gepubliceerd in het juli-nummer van het Duitse magazine AutoTest.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mazda3/mazda3_winnaar_JDPower_duitsland/