Met nieuwe SkyActiv technologie en Kodo design.

Mazda heeft op de Autosalon van Geneve 2011 de Wereldpremière van de Mazda Minagi, een concept van een compleet nieuwe compacte crossover SUV. De Minagi bevat de nieuwe SkyActiv technologie van Mazda en is ontworpen volgens het nieuwe designthema van het merk onder de naam 'Kodo', de 'ziel van beweging'. De spannende Minagi bijt het spits af voor de lancering van Mazda's toekomstige generatie producten en symboliseert de evolutie van het merk Mazda aan het begin van een nieuw tijdperk.

De Mazda Minagi is een compact crossover SUV concept dat Mazda's SkyActiv technologieën, die staan voor de harmonie tussen rijplezier en uitstekende milieu- en veiligheidsprestaties, combineert met het emotionele Kodo design, dat opgekropte energie uitstraalt, die barst van de vitaliteit, terwijl de auto zich behendig een weg baant door het stadsverkeer. De Minagi maakt gebruik van alle SkyActiv technologieën: een SkyActiv motor en een SkyActiv versnellingsbak, met een SkyActiv carrosserie en chassis dat gewichtsbesparingen combineert met het zekere gevoel van een uitgebreid pakket aan veiligheidsmaatregelen. De stand van Mazda op de Autosalon van Geneve toont ook nieuwe SkyActiv technologieën, de Mazda Shinari concept car en nog veel meer.

De persdagen van de 81e Salon International de l'Auto de Genève, zoals de show officieel heet, vinden plaats op 1 en 2 maart; de publieksdagen zijn van 3 t/m 13 maart.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/concept_cars/Mazda_Minagi_Geneve/