Aardbeving Japan: Mazda reageert met tijdelijke productiestop en noodhulp

Mazda Motor Corporation in Hiroshima en Mazda Motor Nederland in Waddinxveen uiten hun diepste medeleven aan iedereen die getroffen is door de zware aardbeving en de tsunami in het noordoosten van Japan.

Hulp in de crisisregio

Als eerste reactie heeft Mazda het reddingswerk in de regio ondersteund door middel van een donatie aan het Japanse Rode Kruis. Tevens heeft Mazda logistieke middelen ter beschikking gesteld om hulpgoederen naar het betroffen gebied te sturen. Mazda zal de huidige situatie continu evalueren en indien van toepassing verdere donaties doen en meer personeel beschikbaar stellen.

Voorlopige productiestop tot 20 maart 2011 in Mazda's productiefaciliteiten in Hiroshima en Hofu

Om de veiligheid van haar werknemers, hun gezinnen en leveranciers in de getroffen regio te garanderen en om de landelijke reddingsacties te ondersteunen, heeft Mazda Motor Corporation besloten om de productie in de fabrieken in Hiroshima en Hofu stil te leggen. Mazda's productiefaciliteiten bevinden zich in Zuid-Japan op ongeveer 1000 kilometer afstand van het rampgebied en zijn niet getroffen door de ramp. De aanvoer van onderdelen naar de fabrieken is echter stilgelegd. Tot dusver zijn geen Mazda-medewerkers door de ramp getroffen. Ook de Mazda hoofdkantoren in Hiroshima en Tokyo en het Mazda ontwikkelingscentrum in Yokohama zijn gespaard gebleven.

De leveringen naar Nederland worden in eerste instantie niet beïnvloed

Momenteel onderzoekt Mazda nog de impact op de export van haar modellen vanuit Japan naar Europa, maar aangezien de export normaal gesproken over zee via een zuidelijke route naar Taiwan verloopt, dus ver uit de buurt van het rampgebied, zullen leveringen vooralsnog niet worden beïnvloed.

Steun aan de slachtoffers in Japan

Het Japanse Rode Kruis heeft nog niet gevraagd om financiële hulp. Daarom is het Nederlandse Rode Kruis nog geen fondsenwervende campagne begonnen.

Maar wilt u toch de slachtoffers steunen, dan kunt u uw bijdrage storten op giro 6868, onder vermelding van Japan. Of via deze website www.rodekruis.nl

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/japanese-earthquake/