1. Mazda2 BiFuel, met A-label en slechts 110 gr/km CO2

  2. MX-5 Superlight Version

  3. MX-5 Kaminari

  4. SkyActiv Technologie

Nieuwe Mazda2 BiFuel - Wereldprimeur


De Mazda2 BiFuel is gebaseerd op de Mazda2 Cool en biedt als extra een moderne af-fabriek LPG-gasinstallatie, die de benzinemotor via een automatische schakeling altijd op LPG laat draaien, tenzij er handmatig een andere keuze wordt gemaakt.

Het dashboard heeft een schakelaar voor de benzine/LPG-omschakeling en duidelijke LED's voor aanduiding van de tankinhoud van de LPG-tank. Deze heeft een inhoud van 34 liter en is gemonteerd in de kofferbak op de plek van het reservewiel, waardoor er nauwelijks, slechts 8 %, bagageruimte verloren gaat. De LPG vulaansluiting is op vernuftige wijze achter de brandstofklep geplaatst, direct naast de vulopening voor de benzinetank. Hierdoor is hij uit het zicht en is er geen extra gat in de carrosserie zichtbaar. Voorafgaand aan het vullen van de LPG-tank wordt eerst een verloopplug gemonteerd, waarna er getankt kan worden met de normale LPG-tankslang.

De Mazda2 BiFuel heeft een uitstoot van slechts 110 g/km, een wereldprimeur, waardoor er geen BPM-toeslag geldt. Daarnaast hoeft er voor deze Mazda2 geen wegenbelasting te worden betaald en indien de auto zakelijk wordt gebruikt geldt er een bijtelling van slechts 14%. Het omslagpunt van de Mazda2 BiFuel, vergeleken met de benzineversie, wordt al bij 1.000 kilometer per jaar bereikt.

Voor deze LPG-versie blijft de fabrieksgarantie van drie jaar of 100.000 kilometer van kracht. De Mazda2 BiFuel is eind mei leverbaar bij de Mazda-dealer en kost € 13.990,-.
Naar wens is de Mazda2 BiFuel verder te verfraaien met Mazda fabrieksopties, waarvan enkele op de tentoongestelde Mazda2 BiFuel op de AutoRAI 2011 zijn gemonteerd: 15" lichtmetalen velgen met Bridgestone banden, dorpelbeschermers van geborsteld roestvrij staal, aluminium pedalen en dito voetsteun, mistlampen vóór en spiegelkappen en deurgrepen in carrosseriekleur. De adviesprijs van deze extra accessoires is € 2.751,- exclusief montage.


MX-5 Superlight Versie - Nederlandse primeur

Mazda heeft sinds enige jaren gewichtsverlaging van haar nieuwe modellen als één van de belangrijkste ondernemingsthema's gekozen. Dit was overigens altijd al een speerpunt sinds de introductie van de MX-5 20 jaar geleden en vormde de basis voor de Mazda MX-5 Superlight Versie, een radicale impressie van de populairste roadster ter wereld.

In 2009 vierde Mazda de 20e verjaardag van de MX-5 Roadster (2010 in Europa), de auto die het fundament legde onder de Zoom-Zoom bedrijfsfilosofie. Reden genoeg om van deze icoon een rijklaar studiemodel te presenteren, de MX-5 Superlight Versie. Er bestaan geen plannen om deze auto in serieproductie te nemen maar de Superlight Versie laat zien hoe individuele mobiliteit en beperkt gebruik van hulpbronnen prima samen kunnen gaan.

Het Europese ontwerpteam creëerde een showmodel dat de essentie van Mazda's Zoom-Zoom belichaamt. De MX-5 Superlight Versie is een pure, compromisloze tweezitter die voor vrijwel iedereen bereikbaar is. Het bijzondere concept staat garant voor nog meer rijdynamiek en een laag verbruik. Dit wordt bereikt door het gewicht onder de magische grens van 1000 kg te houden, een waarde die tot nu toe voor moderne sportwagens onbereikbaar leek. Als studieobject voor lichtgewichtconstructie en rijplezier is de MX-5 Superlight Versie de ideale ambassadeur voor de merkwaarden van Mazda.


Mazda MX-5 Kaminari - Nederlandse primeur

In de afgelopen twintig jaar is Mazda's legendarische MX-5 sportauto uitgegroeid tot de best verkochte tweezits cabrio met meer dan 900.000 geproduceerde eenheden, dankzij zijn uniek formule van puur Zoom-Zoom plezier gecombineerd met betrouwbaarheid, duurzaamheid en toegankelijkheid.

Tijdens de Autosalon van Genève 2011 introduceerde Mazda vorige maand een speciale Kaminari uitvoering van de MX-5 in gelimiteerde oplage, die nu als Nederlandse primeur op de AutoRAI 2011 staat. De nieuwe Mazda MX-5 Kaminari beschikt over speciale kenmerken, zoals een hoge kwaliteit lederen interieur en de nieuwe carrosseriekleur 'Dolphin Grey'. Speciale uitrustingen van het exterieur zijn onder andere chromen deurgrepen, zilveren omranding van de mistlampen en chromen omlijstingen bij de voorbumpergrille, plus een witte lens op het derde remlicht.

17-inch lichtmetalen velgen met een lichtgekleurde afwerking ronden de 'premium'-look af. Uitrustingen in het interieur zijn onder andere de grijze leren stoelen en de chromen afwerking rondom de instrumenten op het dashboard en ventilatieopeningen. Geheel in de geest van Zoom-Zoom beschikt deze speciale uitvoering van de Mazda MX-5 nog steeds over een perfecte 50:50 gewichtsverdeling en een hoge vermogen/gewichtsverhouding.

De speciale uitvoering is beschikbaar met de 126 pk sterke 1.8 liter benzinemotor. De motor is gekoppeld aan een vijftraps handmatige versnellingsbak. De auto is in Nederland leverbaar met zowel een softtop als een inklapbare elektrische hardtop.

Het model beschikt als vanouds over dezelfde legendarische besturing, lenigheid en prestaties van de sportauto waar de MX-5 bekend om staat, met dezelfde bescheiden CO2-uitstoot en betaalbare gebruikskosten. De MX-5 Kaminari is er vanaf € 30.990,-.

Mazda SkyActiv technologieën - Nederlandse primeur

Mazda's nieuwe SkyActiv technologieën combineren verregaande innovatie met 'state of the art'-technologie. Deze volgende generatie technologieën behelzen benzine- en dieselmotoren met zeer goede compressieverhoudingen, nieuwe handmatige en automatische versnellingsbakken en carrosserie- en chassissystemen, die lichter en behendiger zijn. De introductie van deze technologieën zal leiden tot een substantiële afname in brandstofverbruik en CO2-uitstoot voor alle modellen van Mazda. Deze technologieën passen binnen Mazda's Duurzame Zoom-Zoom-strategie, en zullen het brandstofverbruik van Mazda modellen die wereldwijd verkocht worden met 30 % terugdringen in 2015 (in vergelijking met 2008).

Dankzij Mazda's benadering om een doorbraak te realiseren bij de engineering en productie van zijn volgende generatie auto's heeft het merk verschillende tegenstrijdige problemen tegelijkertijd op kunnen lossen. Bijvoorbeeld, hoe je de compressieverhouding van een benzinemotor kunt verhogen zonder dat dat leidt tot minder koppel vanwege pingelen (onregelmatige verbranding). Dit heeft geleid tot een aantal baanbrekende technologieën, met als doel de perfecte verbrandingsmotor te creëren. Gecombineerd met een succesvolle strategie van gewichtsbesparing, inclusief een volgende generatie motoren, versnellingsbakken, carrosserie- en chassistechnologieën, wat leidt tot zeer substantiële verminderingen in brandstofverbruik en CO2-uitstoot, zullen deze technologieën wereldwijd geïntroduceerd worden in het gamma van Mazda in de loop van 2011.

Mazda5 GT-M Line 2011

De succesvolle Mazda GT‐M Line blijft groeien. Na de Mazda2, de Mazda3 en de Mazda6 is nu ook de Mazda5 beschikbaar als GT‐M Line, waarmee de line-up van alle GT-M Line modellen nu kompleet is. Alle Mazda GT-M Line modellen hebben groene energielabels. Evenals bij de drie andere modellen staat ook hier de aanduiding GT‐M Line voor luxe en sportiviteit. De Mazda5 GT-M Line is er in drie uitvoeringen vanaf € 27.740,-.

De Mazda5 GT-M Line is gebaseerd op alle handgeschakelde uitvoeringen van de TS+, dus met keuze uit de 1.8 en 2.0 liter benzinemotoren en de 1.6 liter CiTD common rail turbodieselmotor. De modellen zijn vanaf deze maand op de markt in Nederland.


De Mazda5 GT-M Line is aan de buitenzijde te herkennen aan een in carrosseriekleur gespoten GT-M dakspoiler de herkenbare GT-M Line badge op de voorportieren en een uitlaatsierstuk. In het interieur zijn fraaie dorpellijsten met het Mazda5 logo toegevoegd, als ook welkomstverlichting en een aluminium pedalenset. Ook heeft de richtingaanwijzer een 'smart-turn' functie gekregen, drie keer knipperen bij één keer aanraken.


De prijs van de Mazda5 GT-M Line is gelijk aan die van de TS+. Daarmee is er sprake van een klantvoordeel van € 1.480,-, de waarde van het hierboven genoemde pakket aan extra's.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/mazda-nieuws-op-de-autorai/