Compacte crossover SUV met baanbrekende SKYACTIV technologie

  • Gehele nieuwe compacte crossover SUV, eerste van Mazda's nieuwe en zesde generatie modellen;
  • Volledige SKYACTIV technologie: geheel nieuw chassis, carrosserie, motoren en versnellingsbakken;
  • Doelstelling: minder dan 120 g/km CO2-uitstoot*
Mazda Motor Corporation onthult op de komende IAA 2011 in Frankfurt de geheel nieuwe Mazda CX-5 compacte crossover SUV. Met de Wereldpremière van de CX-5 lanceert Mazda de eerste van haar nieuwe generatie auto's die gebruik maakt van alle baanbrekende en innovatieve SKYACTIV technologieën en de nieuwe designtaal 'Kodo', wat Japans is voor de 'ziel van beweging'. De Frankfurt Motor Show 2011 wordt gehouden van 15 t/m 25 september.

De Mazda CX-5 is een doorontwikkeling van Mazda's kenmerkende en sportieve rijdynamiek en zal vanaf begin 2012 geleidelijk op de mondiale markten worden geïntroduceerd. De nieuwe compacte crossover SUV is ontworpen met het volledige gamma SKYACTIV technologieën, inclusief de geheel nieuwe benzine- en dieselmotoren, handmatige en automatische versnellingsbakken, carrosserie en chassis en biedt een nauwkeurige respons en een rijdynamiek van hoge kwaliteit, met uitstekende milieu- en veiligheidsprestaties.

Het motorengamma voor de Europese uitvoering van de CX-5 bestaat uit Mazda's SKYACTIV-G 2.0 liter benzinemotor en de SKYACTIV-D 2.2 liter dieselmotor, beschikbaar in 'Standard Power' en 'High Power' uitvoeringen. Beide motoren beschikken over een grensverleggende compressieverhouding van 14:1 voor de hoogste mate van efficiëntie. Mazda richtte zich op het behalen van uitzonderlijke milieuprestaties voor een compacte SUV en heeft als doelstelling een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km voor de SKYACTIV-D 2.2 liter dieseluitvoering *.

De CX-5 is ook het eerste productiemodel ontworpen volgens Mazda's nieuwe designtaal 'Kodo - de ziel van beweging'. De Mazda Shinari en Mazda Minagi conceptcars toonden deze designtaal al eerder. Kodo beschikt over unieke kenmerken zoals een prominente nieuwe voorzijde met een brutaler familiegezicht en een dynamische styling, die vitaliteit en lenigheid uitstraalt.

* Standard Power SKYACTIV-D 2.2 liter uitvoering met voorwielaandrijving, SKYACTIV-MT handmatige versnellingsbak en i-stop

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/concept_cars/Mazda-CX-5-op-iaa-frankfurt/