Mazda vindt dat autorijden leuk moet zijn en weet dit al jarenlang op geheel eigen wijze te bewerkstelligen. De Mazda MX-5, 's werelds bestverkochte lichtgewicht roadster, dankt zijn bestaan aan de massaproductie van de wankelmotor, die voor het eerst op de legendarische RX sportwagen werd gebruikt. Met de gloednieuwe SKYACTIV-TECHNOLOGIE is het ons opnieuw gelukt.

Toen we aan de ontwikkeling van de nieuwe generatie SKYACTIV-TECHNOLOGIE begonnen, stelden we onszelf de volgende, simpele vraag: "Hoe kunnen we onze auto's zuiniger maken en tegelijkertijd leuk om in te rijden?" Om dit te realiseren, moesten we helemaal opnieuw beginnen en alle belangrijke onderdelen van onze auto's herzien: de motor, de transmissie, het chassis en de carrosserie.

Het is bekend dat 70-90% van de energie die vrijkomt tijdens de verbranding in een conventionele motor verloren gaat. Daarom hebben we de interne verbrandingsmotor opnieuw onder de loep genomen en zijn we begonnen met het ontwerpen van één ideale cilinder om de motor te perfectioneren. In onze benzinemotoren hebben we hogere compressieverhoudingen weten te realiseren en in onze dieselmotoren lagere dan ooit. Beide motoren, die met een automatische of handgeschakelde transmissie verkrijgbaar zijn, zijn nu lichter en compacter zodat er meer vermogen naar de wielen gaat.

Maar dit was nog niet alles. We hebben de auto's bijna 100 kilo lichter en tegelijkertijd sterker en stijver gemaakt, we hebben de transmissie gemodelleerd naar die van de MX-5, we hebben een ideale carrosserie gebouwd en we hebben het chassis geoptimaliseerd. Dit alles heeft geleid tot een uitgebalanceerde, snel reagerende auto. Door al deze innovatieve verbeteringen te combineren, hebben we auto's weten te maken die veiliger, stabieler en wendbaarder zijn.

De ontwikkeling van SKYACTIV-TECHNOLOGIE was misschien niet de makkelijkste manier om zuinigere auto's te maken die garant staan voor rijplezier. Maar het is onze manier. En dat blijft zo.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/technology/skyactiv-technologie/