CX-5 still_4__jpg72_LR1

Vrijdag 21/10/2011 van 12.40 tot 12.55 komt de CX5 bij Autobedrijf Misker.

Rijplezier voor gevorderden in Mazda's geheel nieuwe compacte crossover SUV.

Eerste volledige implementatie van SKYACTIV technologie en het 'Kodo - Ziel van Beweging' designthema

Dankzij SKYACTIV technologie lage CO2 emissie en 165 pk, daardoor:

o A label én 20 % bijtelling

o hoog trekgewicht (> 1800 kg)

Bestelbaar vanaf november, leverbaar vanaf begin volgend jaar;

Zeer compleet Business mode

De wereldpremière van de geheel nieuwe CX-5 in Frankfurt luidt een nieuw tijdperk in voor het merk Mazda. De nieuwe compacte crossover SUV is de eerste van een nieuwe generatie auto's van Mazda die zal beschikken over de voor het hele gamma unieke SKYACTIV technologie en de spannende designtaal 'Kodo – Ziel van Beweging'. Hij zal leverbaar zijn met keuze uit drie compleet nieuwe motoren met grensverleggende compressieverhoudingen van 14 : 1: twee uitvoeringen van de SKYACTIV-D 2.2 liter CiTD dieselmotor met tweetraps turbo en de SKYACTIV-G 2.0 liter direct-ingespoten benzinemotor, gekoppeld aan de nieuwe SKYACTIV-Drive zestraps automatische versnellingsbak of de nieuwe SKYACTIV-MT handgeschakelde zesversnellingsbak.

Deze technologieën zijn gecombineerd met een nieuw platform bestaande uit een lichte maar toch sterke carrosserie en chassis, goede aerodynamica voor een nauwkeurige respons en een rijgevoel van topkwaliteit. De uitstekende milieu- en veiligheidsprestaties doen hier niet voor onder. De klant kan kiezen tussen varianten met voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. De Mazda CX-5 is gericht op het behalen van uitzonderlijke milieuprestaties voor een compacte SUV en heeft als doel een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km voor de uitvoering met de SKYACTIV-D 2.2 liter standaard dieselmotor (150 pk), voorwielaandrijving en handmatige versnellingsbak. Deze laatste combinatie met de 2.0 liter benzinemotor met 139 g/km CO2 is in Nederland goed voor een A-label (ook in 2012) en zakelijk gezien 20 % bijtelling.

Wat interieur betreft beschikt de CX-5 over een ruime kofferbak en veel beenruimte op de tweede zitrij (de meeste beenruimte in zijn segment), een interieur van topkwaliteit en superieure functionaliteit. Bovendien is hij erg stil, wat zorgt voor een comfortabele rit. Dankzij Rear Vehicle Monitoring (RVM)* en nieuwe veiligheidsopties zoals Smart City Brake Support (SCBS)* en Lane Departure Warning* is de CX-5 zeer veilig. Samen met de fantastische nieuwe designtaal die vitaliteit en lenigheid uitstraalt, zal Mazda‟s nieuwe model de lat hoger leggen in het compacte SUV segment als hij vanaf begin 2012 op de Europese markt verschijnt.