Autobedrijf Misker

Twee ijzersterke merken onder één dak

 
 

 

Occasions Zoeken

close
Geef uw voorkeur hieronder of toon alle 188 occasions
vanaf:
van:
tot:
maximaal:
occasions gevonden

Contact of Afspraak maken

Geadresseerde
Invalid Input

Uw naam(*)
Voer uw naam in

Telefoonnummer(*)
Voer uw telefoonnummer in

Indien nodig bellen wij u tijdens kantooruren.

Email adres(*)
Voer een geldig email adres in

Kenteken
Ongeldige invoer

Datum voorkeur
Invalid Input

Soort onderhoudsbeurt
Ongeldige invoer

APK
Ongeldige invoer

Service en Advies
Ongeldige invoer

Wilt u erop wachten of laat u de auto de hele dag staan?
Ongeldige invoer

Opmerkingen
Ongeldige invoer

C-MAXSolarEnergi 04 HR

· Ford C-MAX Solar Energi Concept is de eerste auto ter wereld die alle voordelen van een 'plug-in' hybride biedt, maar het lichtnet niet nodig om op te laden

· Uniek zonnepaneeldak slaat energie op via een speciale contractorlens die vergelijkbaar is met een vergrootglas

· Ford C-MAX Solar Energi Concept kan gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid broeikasgas met vier ton terugbrengen

· C-MAX Solar Energi Concept wordt gepresenteerd tijdens International CES 2014 in Las Vegas.

· 2013 is een recordjaar voor geëlektrificeerde Ford-modellen, met meer dan 85.000 verkochte exemplaren in Noord-Amerika

· Ford Focus Electric krijgt dit jaar in Europa gezelschap van C‑MAX Energi Plug-in Hybrid, gevolgd door gloednieuwe Mondeo Hybrid

AMSTERDAM, 6 januari 2014 – Ford Motor Company heeft de C-MAX Solar Energi Concept aangekondigd. Deze unieke conceptcar biedt alle voordelen van een 'plug-in' hybride, maar is niet afhankelijk van het lichtnet om te worden opgeladen.

De accu van de Ford C-MAX Solar Energi Concept wordt niet via het stopcontact opgeladen. In plaats hiervan wordt door middel van een speciale contractor die als vergrootglas werkt, zonlicht in intense stralen gebundeld en op het zonnepaneel op het dak van de auto gericht.

Het resultaat is een conceptauto die het dagelijkse zonlicht gebruikt om dezelfde prestaties te leveren als de conventionele 'plug-in' hybride C-MAX Energi, die daarvoor stroom van het lichtnet gebruikt Door het gebruik van duurzame energie kan Ford C-MAX Solar Energi Concept de gemiddelde jaarlijkse hoeveelheid broeikasgas die een eigenaar produceert, met vier ton terugbrengen

"De Ford C-MAX Solar Energi Concept werpt een nieuw licht op geëlektrificeerd vervoer en duurzame energie", aldus Mike Tinskey, mondiaal directeur Vehicle Electrification and Infrastructure bij Ford. "We lopen voorop met onze innovaties en willen daarmee het openbare debat stimuleren over innovatieve manieren die de wereld naar een schonere toekomst kunnen leiden."

De C-MAX Solar Energi Concept, die zal worden geshowd op de International CES 2014 in Las Vegas, is een samenwerkingsproject van Ford, SunPower Corp. in San Jose, Californië, en het Georgia Institute of Technology in Atlanta.

Sterke verkoop van elektrische auto's
De C-MAX Solar Energi Concept debuteert op het moment dat Ford een recordjaar in de verkoop van elektrische auto's in Noord-Amerika afsluit.

Ford verwacht in 2013 85.000 hybrides, 'plug-in' hybrides en volledig elektrische auto's te hebben verkocht in de regio.

De C-MAX Energi is de best verkopende 'plug-in' van Ford, met een totale verkoop tot en met november van meer dan 6.300 stuks. Ford heeft in oktober en november meer 'plug-in hybrids' verkocht dan zowel Toyota als Tesla en heeft er in de eerste 11 maanden van 2013 meer verkocht dan Toyota.

De C-MAX Hybrid is een belangrijke reden dat Ford het afgelopen jaar meer hybrides heeft verkocht dan welke autofabrikant ook in de V.S., en alleen Toyota voor moet laten gaan. De

C-MAX Hybrid blijft nieuwe klanten aantrekken voor het merk Ford. Liefst 64 procent van de kopers schaft met de C-MAX Hybrid zijn eerste Ford aan en bijna de helft van die kopers stapt over van geïmporteerde merken. Dat percentage ligt zelfs nog hoger in de belangrijkste groeimarkten voor hybrides, zoals San Francisco, Los Angeles en Washington D.C.

Met de Ford Focus Electric is Ford vorig jaar gestart met de productie van de eerste volledig elektrische auto in Europa (in Saarlouis, Duitsland). De emissievrije Focus Electric voert het assortiment elektrische en zuinige auto's van Ford in Europa aan. Dit jaar komt daar de C‑MAX Energi PHEV (Plug-In Hybrid Electric Vehicle) bij, even later gevolgd door de gloednieuwe Mondeo Hybrid.

Doorbraak in schone technologie

SunPower, sinds 2011 partner van Ford op het gebied van zonnetechnologie, levert uiterst efficiënte zonnecellen voor het dak van Ford C-MAX Solar Energi Concept. Omdat het absorberen van de energie om de auto volledig op te laden nogal wat tijd in beslag neemt, heeft Ford zich gewend tot het Georgia Institute of Technology bij het zoeken naar een manier om het zonlicht te versterken zodat een zonaangedreven hybride voor het dagelijks gebruik mogelijk wordt.

Onderzoekers hebben een afzonderlijke, niet in de auto geïntegreerde contractor ontwikkeld die gebruik maakt van een speciale Fresnel-lens om het zonlicht op de zonnecellen te richten en daarbij de impact van het zonlicht met een factor acht te versterken. Een Fresnel-lens is een compacte lens die oorspronkelijk is ontwikkeld voor gebruik in vuurtorens. Het concept is vergelijkbaar met een vergrootglas en het systeem, waarvoor een patent is aangevraagd, volgt de zon terwijl die van oost naar west gaat. Daarbij wordt via de contractor elke dag een hoeveelheid energie uit het zonlicht gehaald die gelijk is aan een batterijlading van vier uur (8 kilowatt).

Volledig opgeladen zal de Ford C-MAX Solar Energi Concept naar verwachting hetzelfde totale bereik hebben als een conventionele C-MAX Energi, dus tot 1029km, waaronder ruim 33 km volledig elektrische kilometers. Daarnaast heeft de auto ook een normale oplaadpoort, zodat hij ook kan worden opgeladen via een aansluiting op een oplaadstation met een snoer en stekker. Bestuurders houden dus de mogelijkheid om op te laden via het lichtnet als dat gewenst is.

Nadat C-MAX Solar Energi Concept is geshowd op de CES, gaan Ford en Georgia Tech beginnen met het testen van de auto in talloze praktische scenario's. De uitkomsten van deze tests zullen helpen te bepalen of het haalbaar is om van het concept een productieauto te maken.

Laden - onafhankelijk van lichtnet

Omdat C-MAX Solar Energi Concept gebruik maakt van duurzame zonne-energie via zonnepanelen op het dak, is de accuaandrijving van de auto niet afhankelijk van het traditionele lichtnet. Gegevens waarover Ford beschikt, lijken erop te wijzen dat de zon kan zorgen voor de aandrijving van 75 procent van alle trips die een gemiddelde bestuurder van een zonaangedreven hybride maakt. Dat kan met name van belang zijn op plaatsen waar het lichtnet niet optimaal is ontwikkeld of onbetrouwbaar of duur in het gebruik is.

De auto betekent tevens een nieuwe stimulans voor MyEnergi Lifestyle, een concept dat door Ford en verschillende partners is geïntroduceerd op de CES in 2013. MyEnergi Lifestyle maakt gebruik van wiskundige, wetenschappelijke en op computers gebaseerde modellen om huiseigenaren te helpen begrijpen hoe ze met energiebesparende apparaten in huis, zonne-energie en 'plug-in' hybride auto's hun maandelijkse kosten aanzienlijk omlaag kunnen brengen en tegelijk hun algehele CO2-voetafdruk kunnen verminderen.

De positieve invloed op het milieu van Ford C-MAX Solar Energi kan aanzienlijk zijn. De auto kan de jaarlijkse uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen door de gemiddelde Amerikaanse autobezitter verminderen met maar liefst vier ton. Dat is even veel als wat een gemiddeld Amerikaans huis produceert in vier maanden tijd.

Als de technologie van Ford C-MAX Solar Energi zou worden toegepast in alle lichte auto's in de Verenigde Staten, zou de jaarlijkse uitstoot van broeikasgassen kunnen afnemen met ongeveer een miljard ton.